På svenska In English
Sök:
För köttkvarnar med 1 kniv och 1 kvarnskiva.
(för köttkvarnar med kvarnskivor med Ø 53 mm)
(för köttkvarnar med kvarnskivor med Ø 58 mm)
(för köttkvarnar med kvarnskivor med Ø 62 mm)
(för köttkvarnar med kvarnskivor med Ø 70 mm)
(för köttkvarnar med kvarnskivor med Ø 83 mm)
(för köttkvarnar med kvarnskivor med Ø 100 mm)
(för köttkvarnar med kvarnskivor med Ø 130 mm)
 
 

Montering och skötsel:

Kvarnsatsen monteras enligt nedan, sett utifrån snäckhuset (kvarnhuset).
1. Enkelkniven monteras i motsols riktning längst in
2. Slutskivan (2-8 mm) bestämmer färsens grovlek och monteras ytterst.
    Finns ett förstärkningsnav (se bilden ovan) så ska detta självklart vändas utåt. 
3. Spännring (bara i förekommande fall - finns oftast inte till system enterprice) för att hålla kvarndelarna på plats
4. Snäckhusmutter (även kallad kvarnhus- eller slutmutter) monteras och dras åt, men bara med fingertopparna. Måste man dra hårdare för att få en bra färs så är kvarnsatsen slö och behöver slipas.

Blanda aldrig kvarndelar från olika kvarnsatser med varandra utan håll alltid ihop dem som en enhet vid malning, diskning och slipning etc. På detta vis håller sig kvarnsatsen som längst "vass" och ni uppnår högsta kvalitet på malningen.

Måttuppgifter:

Modell Hålskivans Ø Hålskivans navhål Knivens navhål
Nr 5 53 mm Ø 8,3 mm 8,8 x 8,8 mm
Nr 7 58 mm Ø 8,3 mm 9,2 x 9,2 mm
Nr 8 62 mm Ø 9,7 mm 10,4 x 10,4 mm
Nr 12 70 mm Ø 10,0 mm 11,7 x 11,7 mm
Nr 22 83 mm Ø 11,5 mm 13,2 x 13,2 mm
Nr 32 100 mm Ø 13,4 mm 15,1 x 15,1 mm
Nr 52 130 mm Ø 19,4 mm 21,7 x 21,7 mm

Alla priser visas exkl moms.

Välj visning inkl moms nedan.








Lars Öqvist AB    Ormbergsvägen 4-6 (Gröndal)    117 67 Stockholm    Tel 08 - 39 20 90  Mail infoAToqvist.se